Brook Preloader
logo_main_black

212 Photography Istanbul; yılda bir kez gerçekleşen uluslararası bir festivaldir. Sergi, atölye ve söyleşi, paneller, film gösterimleri ve daha fazlasını içeren kapsamı ile kültürel ve eğitici çerçevede bir program düzenler, paralelinde online etkinlik serileri gerçekleştirir.

Şehrin uluslararası katılımlı en kapsamlı fotoğraf etkinliği 212 Photography Istanbul, 5. yıl programıyla 6-16 Ekim 2022 tarihleri arasında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi izleyicisini özgün mekanlarda karşılamaya hazırlanıyor.

Her yıl yenilenen keşif rotası üzerinde sergilerden film gösterimlerine çeşitlenen etkinlik programında fotoğrafın dilini farklı disiplinlerle bir arada coğrafyalardan bağımsız seslendirmeyi benimserken, fotoğraf sanatında dikkat çeken isimleri, başlıkları ve yaklaşımları İstanbul’da izleyicisiyle buluşturuyor. Bu deneyim çerçevesinde festival kapsamında keşif rotasına eklediği mekanları ile farklı ufuklar sunmayı hedefliyor. İzleyicisini şehrin kültürel mirasını deneyimlemeye davet ederken, fotoğraf aracılığıyla mekansal hafızanın genişlemesini amaçlıyor.

4 yıl boyunca toplam 14 mekanda, 43.000’in üzerinde festival seyircisiyle buluşan 212 Photography Istanbul, 5’inci yılında izleyicisini 15 mekana yayılan kapsamlı programıyla ağırlamaya hazırlanıyor.