Jüri
Maja Dyrehauge Gregersen
Kopenhag Fotoğraf Festivali’nin Genel Müdürü
Maja Dyrehauge Gregersen Kopenhag Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi ile mezundur. 2016’dan bugüne Kopenhag Fotoğraf Festivali'nin yöneticidir. Erişilebilir, sürdürülebilir, deneysel festival tasarımı üzerine çalışıyor ve açık hava festival konseptleri ile ilgileniyor. Avrupa çapında uluslararası ve uzun vadeli işbirliklerine odaklanan Gregersen, jüri üyesi, portföy incelemecisi, küratör ve proje yöneticisi olarak birçok sanat ve fotoğraf kurumu ile işbirliği yapmıştır. 17 yıldan uzun süredir kültür endüstrisinde çalışmaktadır.
Sandrine Hermand Grisel
Fotoğraf Sanatçısı & All About Photo’nun Kurucusu
Sandrine Hermand-Grisel, fotoğrafçı ve grafik tasarımcıdır. Paris ve Londra’da büyüyen ve 2006 yılından itibaren ABD’ye taşınan Hermand-Grisel’in eserleri kitap ve dergilerde geniş çapta yayınlanmış ve dünya çapında galerilerde sergilenmiştir. Fotoğraf meraklıları için kapsamlı bir kaynak ve vitrin platformu olan All About Photo'nun kurucusudur. All About Photo'nun prestijli ödül yarışması The Mind's Eye'da baş jürü olan Hermand-Grisel, yetenekleri değerlendirmek ve kutlamak için çok sayıda fotoğrafçı ve küratörle işbirliği yapmıştır. Aynı zamanda basılı bir yayın olan AAP Magazine'in küratörüdür. Kişisel fotoğraf projelerini sürdürmeye devam ederken zamanının çoğunu All About Photo ve AAP Magazine ile yaptığı çalışmalarla yeni yetenekleri keşfetmeye ve desteklemeye ayırıyor.
James Kerwin
Artist
1982 yılında Britanyalı bir ailede doğan sanatçı, Ocak 2019’a kadar Norwich’te yaşamıştır. Son on yılını, terkedilmiş, harabe halindeki veya unutulmuş mimari harikaların güzelliklerini belgelemeye adamış ve son zamanlarda kalıntılar, miras alanları ve ıssız bölgeleri keşfetmeye başlamıştır. Mimari fotoğrafçılığa olan yolculuğu 2013 yılının sonlarında başlamış ve onu dünya genelindeki gizli köşelere ve terkedilmiş alanlara yönlendirmiştir.
Sanatçının ilk serisi olan "Decadence," terkedilmiş binalar üzerine yaptığı araştırmanın başlangıcını işaret etmektedir. Geçtiğimiz on yıl boyunca, dünyanın en ilginç yerlerini içeren kapsamlı bir portföy oluşturmuştur. Fotoğrafçılık yaklaşımı, net hatlar ve canlı renk paletlerini anında yakalamaya odaklanmakta ve ardından modern post-prodüksiyon teknikleriyle görüntüleri geliştirmektedir.
Sanatçının çalışmaları birçok uluslararası yarışmada tanınmış; 2017 yılında Mimari kategorisinde hem ND Awards hem de Chromatic Colour Awards ödüllerini kazanmıştır. Mart 2018’de Uluslararası Yılın Fotoğrafı yarışmasının Mimari kategorisinde ikinci olmuştur. Dış mekan kategorisinde, 2019 yılında Beyrut, Lübnan’da çekilen "Circle of Trust" adlı fotoğrafı, 2021 Mimari Fotoğrafçı Ödülü için kısa listeye alınmıştır.
Sanatçı, 2021 sonbaharında Jonglez tarafından yayımlanan "Fabrica – A Journey Into Decay" ve "Abandoned Lebanon" adlı kitaplarını yayımlamıştır.
Laura Sackett
Fotoğraf Sanatçısı ve LensCulture’da Partner & Kreatif Direktör
Laura Sackett, California College of the Arts fotoğraf bölümünden yüksek lisans derecesi ile mezundur ve Berkeley, CA'da yaşamaktadır. Çağdaş fotoğrafçılık üzerine keşif ve yayınlar yapan LensCulture'un yaratıcı yönetmeni ve kurucu ortağıdır. LensCulture’ın iletişim stratejisi, web sitesi, baskı ve gösterimleri dahil tasarımın tüm yönlerine liderlik ediyor; sergileri ve çevrimiçi galerileri tasarlayıp küratörlüğünü yapıyor. Aynı zamanda konferanslar, atölye çalışmaları, portföy incelemeleri ve kamu programları aracılığıyla dikkate değer fotoğrafçılarla bağlantıları güçlendiren PhotoAlliance'ın kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir.
Oğuz Karakütük
Ka Atölye’nin Kurucu Ortağı & Direktörü
Oğuz Karakütük, Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi almış bir sanatçı olarak, fotoğraf çalışmalarına edebi bir duyarlılık katmakta ve soyut ile somut arasında gezinen ince görsel anlatılar keşfetmektedir. 2011 yılında Ka Görsel Kültür ve Sanatsal Düşünce Alanı'nı kurduğundan beri, kültürel katılım ve sanatsal yeniliğin merkezi haline gelen bu mekânın şekillenmesinde önemli bir rol oynamıştır. Karakütük, özellikle lens tabanlı sanatları tanıtma ve entegre etme konusunda öncü çalışmalar yürütmektedir. Çalışmaları İstanbul Modern ve Galerist gibi önemli sanat mekânlarında sergilenmiş olup, hem ayakları yere basan hem de eterik anları yakalamaya çalışan şiirsel bir fotoğrafçılık anlayışını yansıtmaktadır.
Sanatsal pratiğinin yanı sıra, Oğuz Karakütük, eğitim faaliyetlerine ve iş birliklerine büyük önem vermektedir. Fotoğrafçılığın anlatı potansiyelini irdeleyen atölye çalışmaları düzenlemekte ve Self Publish Riga ile Photobook Kassel gibi uluslararası festivallerde tanınan önemli fotokitap tasarımı projelerinde yer almaktadır. İstanbul'daki GAPO Platformu ile olan bağlantısı, Karakütük'ün Türkiye’de ve uluslararası alanda fotoğraf sanatına olan tutkusunu paylaşarak kültürel diyaloğa katkıda bulunmasını sağlamaktadır.